Från bygglovet till solelförsäljningen – Nöjda kunder på Gotland och nya kunder på fastlandet

bygglov solceller

I en enplansvilla i Västerhejde bor Linus med sin familj med militären på Tofta skjutfält som granne. Familjen har bestämt sig för att skaffa solceller på deras tak för att täcka hela familjens elbehov. Villans läge i skjutfältets närområde kräver dock en ansökan om bygglov för solceller.

Att ansöka om bygglov för solceller kan vara krånglig och tidskrävande. Tid som är svårt att hitta när man är småbarnsföräldrar och jobbar. Därför kontaktade Linus oss på Waila.

Med vår tjänst Waila Sun erbjuder vi oberoende rådgivning och hjälp under hela processen från bygglovet till solelförsäljningen. Vi tog hand om Linus ansökan om bygglov, och i slutet av september producerade Linus solceller för första gången grön el. Anläggningen är redan idag förberedd för en eventuell utökningen av solelproduktionen samt integrationen av en batterilager i framtiden.   Ett viktigt projekt för Linus famil och Waila som bidrar till ett klimatsmart energisystem på Gotland.

Linus, får vi fråga om du kan rekommendera att samarbeta med en oberoende konsult för installation av en solcellsanläggning även i privata sammanhang?

”Tjänsten var helt klart över förväntan, särskilt med tanke på prislappen. Vi förväntade oss att få hjälp med att efterfråga några offerter och sedan hjälp att välja det bästa alternativet, men tjänsten visade sig mycket mer komplett än så. Waila skötte i princip all kontakt med installatörer, nätägare och myndigheter. De sammanställde en gedigen rapport för enkel jämförlig mellan alternativen från offerterna. Alla dokument togs emot och fylldes i utan krångel. I vårt fall behövdes även bygglov, inte heller det några problem. Vårt intryck är att tjänsten är heltäckande och vi är mycket nöjd med valet att anlita Waila för vår anläggning.”

Två år efter lanseringen av Waila Sun på Gotland tar vi nu även klivet till Fårö och till fastlandet med projekteringen av solelanläggningar på Lidingö och i Saltsjö.