Om Waila

Waila har sitt ursprung i ett gotiskt ord med betydelsen ”på ett bra sätt”. Det återspeglar vår vilja av att effektivt och professionellt bidra till miljöskydd och naturvård.

Det återspeglar också vårt mål om en välbalanserad företagsstruktur som gör att Waila kan erbjuda ett balanserat och självständigt arbetsliv till våra teammedlemmar.

Waila förenar teknisk och ekologisk fackexpertis på högsta nivå. Vi erbjuder våra kunder innovativa tjänster med spjutspetskompetens inom optimering av vindkraft, jordbruk, naturvård och solenergi. Professionella samarbeten med våra klienter är en självklarhet. Vi tar gärna risken tillsammans med våra kunder när vi är övertygade om en bra företagsidé.

Wailas verksamhet är klimatpositiv redan idag. Våra scope 1 och scope 2 emissioner är mindre än noll: Vi använder endast klimatpositiv samt egenproducerad solel för vårt kontor (inklusive uppvärmning) och vår elbil. Vi arbetar dessutom för att hålla våra scope 3 emissioner på ett minimum: Vi undviker flygresor och väljer förnybart bränsle för oundvikliga flygresor. Vi föredrar fraktbolag som använder sig av förnybart bränsle. Våra kvarstående scope 3 emissioner överkompenserar vi genom kolinlagring i jordbruket via vår klimatfond HimlaJord. Vårt klimatmål är att maximera nettokolinlagringen från atmosfären genom vår egen verksamhet.

Waila Aktiebolag etablerades år 2018 på Gotland.

Kontakta oss

WAILA AB
E-post: info@waila.se
Telefon: +46 (0)498-29 07 70
Adress: Färgerigatan 12, Hemse, Sverige
Organisationsnummer: 559144-6041

Waila samarbetar med

 

Dr. Sebastian Meyer, VD, har studerat energi- och miljömanagement på universitetet i Flensburg och avslutade sina studier som diplomerad ekonomiingenjör med inriktning energi och miljömanagement. Därefter doktorerade han om biokol på universitetet i Halle-Wittenberg  som agronomidoktor samtidigt som han arbetade. Sebastian har sedan 15 år tillbaka arbetat med förnybar energi med fokus på vindkraft och bioenergi samt sedan 12 år med forskning inom biokol. Han bidrar även till att vidareutveckla masterprogrammen i vindprojektering vid Uppsala universitetet Campus Gotland.

Har du roligt på jobbet så är det rätt arbete för dig.

Anne Meyer, vice VD, utbildad som skogsvårdare och har studerat landskapsekologi och naturvård på universitetet i Greifswald med avslutade studier som diplomerad landskapsekolog. Hon arbetade i nio år på olika naturvårdsmyndigheter i Tyskland. Hon jobbade med bevarandet av den biologiska mångfalden i odlingslandskapet. Under de senaste tre åren på Waila har Anne fokuserat på produktion och användning av biokol inom jordbruk och trädgårdsodling.

Människan är en del av naturen – och naturen är en del av människan.

Carl Brundin, Styrelseledamot
Jobbar idag med undervisning i vindkraft på Uppsala Universitet, Campus Gotland och har i sin bakficka en civilingenjörsexamen i energiteknik via institutionen för tillämpad fysik och elektronik, Umeå universitet. Han har även tidigare studerat ekologi vid Högskolan på Gotland vilket bland annat gav upphov till en insikt om ekosystemens utsatthet. Carl vill medverka för att forma ett bättre samhälle där fysisk undanträngning av natur minskar radikalt. Missionen är således att yteffektivisera och att avkarbonisera energisektorn. Detta är också anledningen till att Carl kämpar tillsammans med Waila i resan till framtiden.

Frihet är att kunna byta fot inför varje nytt steg man tar.

Tore Wizelius, Styrelseledamot
Tore är specialist på vindkraft. Han har utvecklat den utbildning av vindkraftsprojektörer som bedrivs på Gotland, och skrivit läroböcker som även publicerats på engelska; Windpower Projects – theory and practice (Routledge 2015) och Windpower Ownership in Sweden – business models and motives (Routledge 2014). Numera är han verksam i flera olika vindkraftbolag i Sverige.

Om man inte bara drömmer, utan gör det man drömmer om, då är det verkligen kul att leva.

Och du?
Om du vill bli en del av vårt team, tveka inte att höra av dig på team@waila.se.

Just nu söker vi flera säljare med bra nätverk inom lantbruket på Gotland för att sälja våra biokolprodukter på provision.

Skicka förfrågan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.