1,1 % mer vindenergi med Vestas Power Performance Optimisation

Vestas Power Performance Optimisation (PPO)

Waila har nyligen validerat effekten av en Vestas Power Performance Optimisation (PPO) i en vindkraftspark med Vestas V-112 vindkraftverk i nordvästra Europa för en av de största Asset Manager för förnybar energi i Europa. Valideringsanalysen kunde bekräfta att vindkraftsparkens energiutbyte ökade med 1,1 % under valideringsperioden.

Är optimeringsåtgärder för vindkraftverk, som Vestas Power Performance Optimisation (PPO), värda pengarna? Och om så är fallet, hur stor är den effektiva effektökningen för vindkraftparken efter optimeringen?

Dessa frågor är viktiga för våra kunder, eftersom prissättningen för PPO optimeringen är oftast direkt kopplad till framgången av optimeringen.

Vi besvarar dessa frågor genom att tillhandahålla oberoende valideringsberäkningar baserade på pythonbaserade analysmetoder som följer OEM-standarder.

Våra resultat visar att investeringar i denna mjukvarubaserade optimeringsmetod kan vara mycket lukrativa. Om en Profit Share approach har valts för mjukvaruimplementeringen har små avvikelser i valideringsresultaten en stor påverkan på optimeringskostnaderna.

Att låta en oberoende och kunnig konsult kontrollera PPO-optimeringsmetoden säkerställer att fakturorna för de påstådda optimeringsfördelarna är korrekta samt ökar förtroendet för denna optimeringsmetod.