Om Waila

Waila har sitt ursprung i ett gotiskt ord med betydelsen ”på ett bra sätt”. Det återspeglar vår vilja av att effektivt och professionellt bidra till miljöskydd och naturvård.

Det återspeglar också vårt mål om en välbalanserad företagsstruktur som gör att Waila kan erbjuda ett balanserat och självständigt arbetsliv till våra teammedlemmar.

Waila förenar teknisk och ekologisk fackexpertis på högsta nivå. Vi erbjuder våra kunder innovativa tjänster med spjutspetskompetens inom optimering av vindkraft, jordbruk, naturvård och solenergi. Professionella samarbeten med våra klienter är en självklarhet. Vi tar gärna risken tillsammans med våra kunder när vi är övertygade om en bra företagsidé.

Wailas verksamhet är klimatpositiv redan idag. Våra scope 1 och scope 2 emissioner är mindre än noll: Vi använder endast klimatpositiv samt egenproducerad solel för vårt kontor (inklusive uppvärmning) och vår elbil. Vi arbetar dessutom för att hålla våra scope 3 emissioner på ett minimum: Vi undviker flygresor och väljer förnybart bränsle för oundvikliga flygresor. Vi föredrar fraktbolag som använder sig av förnybart bränsle. Våra kvarstående scope 3 emissioner överkompenserar vi genom kolinlagring i jordbruket via vår klimatfond HimlaJord. Vårt klimatmål är att maximera nettokolinlagringen från atmosfären genom vår egen verksamhet.

En rättvis arbetsplats utgör grunden för ett välmående team. Vår balanserade företagsstruktur prioriterar våra medarbetares välbefinnande och skapar en miljö där alla kan engagera sig i ett meningsfullt och självbestämmande arbete.

Den nuvarande omfattningen av den globala ojämlikheten i förmögenhet är ett hot mot demokratin och ett hinder för att begränsa klimatförändringarna och bevara naturen.

Alla medarbetare hos Waila AB får därför samma timlön, oavsett roll. Detta tillvägagångssätt främjar jämställdhet, öppenhet och förtroende, vilket förbättrar samarbetet och arbetsmoralen. Genom att ge våra medarbetare möjlighet att bidra med sina unika talanger i en stödjande atmosfär skapar vi en kultur av respekt, inkludering och delad framgång.

Waila Aktiebolag etablerades år 2018 på Gotland.

Kontakta oss

WAILA AB
E-post: info@waila.se
Telefon: +46 (0)498-29 07 70
Adress: Färgerigatan 12, Hemse, Sverige
Organisationsnummer: 559144-6041

Waila samarbetar med

 

Dr. Sebastian Meyer, VD

Dr. Sebastian Meyer är en ledande expert inom förnybar energi med 15 års erfarenhet inom vindenergisektorn samt på biokolmarknaden. Som VD och delägare i Waila AB leder han ett team av experter som arbetar med att skapa skräddarsydda 360° lösningar för projekt inom förnybar energi. Hans omfattande expertis omfattar Technical Due Diligence analyser, vindresursanalyser, projektutveckling och teknisk driftoptimering för vindkraftsparker i Tyskland, Sverige, Finland och Irland.

Dr. Meyer har ett ingenjörsdiplom i industriell ekonomi med inriktning på energi- och miljömanagement från Flensburg Universitet och en doktorsexamen i agronomi med inriktning på biokolsystem från Martin-Luther University Halle-Wittenberg. Hans forskning har främjat kolinlagring och jordförbättringen inom jordbrukssektorn. Inom ett biokolprojekt som Waila genomförde på Gotland ökade skörden inom en kommersiell sparrisodling med 7%. Han har bidragit till introduktionen av biokolbaserade gödselmedel på den svenska marknaden genom Waila AB och har publicerat om biokol i flera renommerade vetenskapliga journals.

Dr. Meyer drivs av passionen att bidra till lösningar för klimatkrisen. För att främja utvecklingen av vindenergisektorn på lång sikt utvecklade han nya vindkraftskurser för Universitet Uppsala Campus Gotland, där han fortsätter att forma branschens framtid.

  Om du trivs på jobbet så har du hittad de rätta jobbet för dig.

Anne Meyer, vice VD

Anne Meyer är expert på naturvård och jordbruksforskning, med fokus på biokol. Som vice VD och delägare i Waila AB leder hon projekt om hållbart jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och användning av biokol inom jordbruk och trädgårdsodling, i nära samarbete med lantbrukare och myndigheter för att främja hållbart jordbruk och klimatresiliens. Under de senaste två åren har Anne fokuserat på att ge råd till lantbrukare på Gotland om resurseffektiv jordbruk, med praktiska, skräddarsydda lösningar för att minska utsläppen och förbättra den biologiska mångfalden på deras gårdar.

Med en examen i landskapsekologi och naturvård från Greifswalds universitet och mer än tio års erfarenhet, varav nio år på naturvårdsenheter på olika myndigheter i Tyskland, har Anne varit djupt engagerad i att bevara den biologiska mångfalden i odlingslandskapet. Hon har bidragit till att skapa bevarandestrategier som integrerar jordbruk, skogsbruk och habitatskydd, i samarbete med en rad olika intressenter.

Hennes arbete inom forskning omfattar utveckling av Natura 2000-bevarandeplaner och skapande av praktiska ramverk som balanserar jordbrukets produktivitet med ekologiskt bevarande. Hon har också lett bevarandeinsatser, från övervakning av artrika ängs- och naturbetesmarker till utveckling av riktlinjer för betesbaserat bevarande och bedömning av skogsarter i alpregionen (enligt EU art- och habitatdirektiv).

Hon drivs av övertygelsen att ”människan är en del av naturen – och naturen är en del av människan”. Anne är passionerad när det gäller att skapa kopplingar mellan ekologisk hälsa och jordbruksmetoder.

Människan är en del av naturen – och naturen är en del av människan.

Carl Brundin, Styrelseledamot
Jobbar idag på Energicentrum Gotland och har tagit fram en innovativ ny nättarif i samarbete med GEAB. Tidigare har han jobbat som vindkraftdocent på Universitet Gotland, Campus Gotland. I sin bakficka har en civilingenjörsexamen i energiteknik via institutionen för tillämpad fysik och elektronik, Umeå universitet. Han har även tidigare studerat ekologi vid Högskolan på Gotland vilket bland annat gav upphov till en insikt om ekosystemens utsatthet. Carl vill medverka för att forma ett bättre samhälle där fysisk undanträngning av natur minskar radikalt. Missionen är således att yteffektivisera och att avkarbonisera energisektorn. Detta är också anledningen till att Carl kämpar tillsammans med Waila i resan till framtiden.

Frihet är att kunna byta fot inför varje nytt steg man tar.

Tore Wizelius, Styrelseledamot

Som erfaren vindkraftsexpert med bakgrund inom svenska vindkraftprojekteringsbolag bidrar Tore med strategisk vägledning och insikter som stödjer Wailas engagemang för hållbara energilösningar.

Han har startad vindkraftsstudieprogrammet som bedrivs idag av Universitet Uppsala på Gotland, och skrivit  viktiga läroböcker som även publicerats på engelska; Windpower Projects – theory and practice (Routledge 2015) och Windpower Ownership in Sweden – business models and motives (Routledge 2014).

Om man inte bara drömmer, utan gör det man drömmer om, då är det verkligen kul att leva.

Tharanga Kulamithra, Styrelseledamot
Tharanga har en magisterexamen i Management Practice via University of South Wales och har i rollen som marknadschef ägnat de senaste 10 åren med att stötta tillväxtbolag inom IT och digitalisering. Idag driver Tharanga ett företag specialiserad på inkluderande marknadsföring och mångfaldsarbete. Hon är övertygad om att ekologisk och social hållbarhet är tajt sammanflätade och vill med sina kunskaper bidra till att sprida Wailas mission till fler människor.

Hitta mening i det du gör, allt blir roligare då.

Är du vår nästa medarbetare?
Om du vill bli en del av vårt team, tveka inte att höra av dig på team@waila.se.

Just nu söker vi flera säljare med bra nätverk inom lantbruket på Gotland för att sälja våra biokolprodukter på provision.

Skicka förfrågan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.